TARATOR
 

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tarator.je to z bulharské kuchyně a opravdu moc dobré a hlavně zdravé!

Suroviny: Bílý jogurt (dávám 2-3), okurka, olivy (kdo nemá rád nemusí dávat), česnek(může se vynechat), kopr, oliv.olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY
Okurku nakrájím na maličké kostičky, přidám kopr, sůl, olej, olivy a zamíchám, na závěr vmíchám bílý jogurt. Kdo chce, může přidat tak 2 dcl vody, ale nám víc chutná bez.
Příloha :rohlíky, chleba

 

 Plněné žampiony
 


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Žampiony, vejce, olej, suroviny na trojobal (vejce, mouka, strouhanka)

POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si udělám vaječinku. Cibulku osmažím na troše tuku, přidám nožičky ze žampionů a po osmažení vmíchám dvě vejce. Posolíme. Mezitím již mám připravené žampiony, které oloupeme a vydlabeme nožičky. Naplníme žampiony a obalíme v trojobale

Knedlíky s vajíčkem


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
olej, houskový knedlík, anglická slanina, žampiony, vejce, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY
Na trošce oleje orestujeme anglickou slaninu, přidáme žampiony, osolíme a dusíme, přidáme knedlíky a opražíme, nakonec jen vmíchat vejce, osolit a opepřit. Máme k tomu rádi kyselou okurku.

 

Bramborák úplně jinak

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Brambory, majoránka, sýr (eidam, niva)

POSTUP PŘÍPRAVY
Na pánvičku si dáme olej, rozehřejeme a vložíme na hrubém struhadle nastrouhené brambory. Posypeme majoránkou. Necháme cca 3-4 minuty smažit, po té obrátíme a posypeme opět majoránkou a sýrem (když dám nivu, už moc brambory nesolím. U eidamu brambory posolíme). Opět pečeme tak

3-4 minuty, než se sýr roztaví a brambory změknou. Podáváme se šopským salátem... Je to mňamka a hlavně rychlovka na super večeři. U nás hodně oblíbené.

 

                  Zapečené palačinky se špenátem


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny: Špenát, anglická slanina, tvrdý sýr

Na palačinky: vajíčko, mouka, mléko, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY
Uvaříme si špenát, jak jsme zvyklí.Usmažíme si klasické palačinky.Do zapékací misky vymazané máslem naskládáme zatočené palačinky naplněné špenátem pěkně vedle sebe. Zasypeme na kostky nakrájenou a opečenou anglickou slaninou a vrstvou tvrdého sýra (skvělá je i niva). Dáme zapéct do trouby, aby nám sýr udělal