Washington tlačí svět do konečné války

10.07.2013 21:51

Washington tlačí svět do konečné války

Paul Craig Roberts (10.7.2013)
Rubrika: Komentáře

„V jako vendeta“, film znázorňující zlo ve futuristické Anglii coby paralelu zla existujícího v dnešní Americe, končí porážkou zla. Ale to je film, ve kterém hrdina má nadpřirozené schopnosti. Pokud jste tento film neviděli, měli byste se na něj podívat. Mohl by vás probudit a dát vám odvahu. Ukázky níže ukazují, že, aspoň u některých filmařů, touha po svobodě stále existuje.

Jestli touha po svobodě existuje i v Americe se teprve uvidí. Pokud mohou Američané překonat svoji důvěřivost, svůj celoživotní výplach mozku, své sklony věřit každé lži, kterou jim „jejich“ vláda řekne, a pokud mohou Američané uniknout z matrixu, ve kterém žijí, mohou obnovit morálku, spravedlnost, mír a svobodu, kterou jim „jejich“ vláda vzala. Není nemožné, aby Američané opět povstali se vzpřímenou hlavou. Jen musí rozpoznat, že „jejich“ vláda je nepřítelem pravdy, spravedlnosti, lidských práv a samotného života.

Mohou obyčejní Američané triumfovat nad zlem, kterým je „jejich“ vláda, bez pomoci super hrdiny? Pokud jsou ideály dostatečně silné a Američané je dokážou pochopit, může dobro zvítězit nad zlem, které je koncentrováno ve Washingtonu. Tím, co stojí mezi Američany a jejich pochopením zla, je jejich důvěřivost.

Pokud dobro nedokáže bojovat se zlem Washingtonu, bude naší budoucností okovaná bota v lidském úsměvu navždy.

Pokud vy jako Američané, žijící ve velmoci Americe, nemáte odvahu postavit se zlu, kterým je „vaše“ vláda, snad vás povzbudí odvaha Edwarda Snowdena, Bradley Manninga, Juliana Assange, a malého Ekvádoru.

Americký senátor z New Jersey, Robert Menendez, demokratický předseda senátního Výboru pro zahraniční vztahy, řekl ekvádorské vládě, že zablokuje dovoz zeleniny a květin z Ekvádoru, pokud Ekvádor poskytne azyl Edwardu Snowdenovi. Ekvádor by to stálo jednu miliardu dolarů ve ztracených příjmech.

Menendezův výrok – „Naše vláda nebude odměňovat země za špatné chování“ – je ironický. Přirovnává špatné chování k ochraně lidí říkajících pravdu a dobré chování ke zradě lidí mluvících pravdu. Menendezův výrok je také lží. Americká vláda odměňuje pouze špatné chování. Americká vláda konzistentně odměňuje ty, kteří konspirují proti zvoleným vládám ve vlastní zemi, a které dosazuje jako diktátory, když Washington zvolenou vládu svrhne.

Menendezova hrozba nefungovala, ale senátor uspěl při uštědření další ponižující rány prestiži Washingtonu. Ekvádorský prezident, Rafael Correa, Menendeze deklasoval a zrušil obchodní pakt s USA, na základě toho, že tento pakt je hrozbou pro státní suverenitu Ekvádoru a pro morální principy a že ho Washingtonem využívá k vydírání Ekvádoru. „Ekvádor neakceptuje nátlak nebo hrozby od nikoho,“ dodal ministr komunikací Fernando Alvarado, který pak nabídl Washingtonu zahraniční pomoc v oblasti školení v lidských právech a boji proti mučení, ilegálním popravám a útokům na soukromí lidí.

Washington, načapaný s rukama v krabici s cukrovím a požírající soukromí celého světa, kterému jeho arogance brání své ilegální chování uznat a omluvit se za něj, Snowdenovu aféru tak překroutil, že si Washington způsobil mnohem více škod, než kolik jich napáchalo Snowdenovo odhalení. Washington přesvědčivě dokázal, že nemá naprosto žádný respekt k lidským právům kohokoliv, že nemá žádný respekt k suverenitě jakékoliv země, že nemá žádný respekt k jakýmkoliv morálním principům, obzvláště těm, které nejčastěji sám hlásá, a že se spoléhá pouze na donucování a násilí. Zbytek světa nyní ví, kdo je nepřítel.

Mediální prostitutky Washingtonu, tím, že pomáhají démonizovat Snowdena, Glenna Greenwalda, Manninga, Assange a Ekvádor, světu demonstrovali, že americká média postrádají integritu a že ničemu, o čem informují, se nedá věřit. Americká tištěná a televizní média a NPR představují ministerstvo propagandy pro nemorální agendy Washingtonu.

24. června, oblíbená děvka státního Gestapa, Washington Post, třikrát odsoudila demokraticky zvolené Rafaela Correu jako „autokratického vůdce malého, ožebračeného Ekvádoru“, aniž by pochopila, že tento úvodník nejen, že demonstroval absenci jakékoliv etiky ve Washington Post, ale také celému světu ukázal, že pokud se hrozbám Washingtonu může postavit „malý ožebračený Ekvádor“, tak může i zbytek světa.

Prezident Correa odpověděl, že Washington Post „dokázal zaměřit pozornost na Snowdena a „zlé“ země, které ho podporují, a snažil se nás přimět zapomenout na strašlivé věci provedené Američanům a celému světu, které Snowden odsoudil“. Correa dodal, že „světový řád Washingtonu je nejen nespravedlivý, ale i amorální“.

Důvod, proč Washington Correu nenávidí, nemá nic společného se Snowdenem. To, že Ekvádor zvažuje udělení azylu Snowdenovi, je jen záminkou. Correa je nenáviděn proto, že ve druhém roce svého prvního funkčního období neuznal zahraniční dluh ve výši 3 miliard dolarů, kterým zkorumpované a despotické předešlé režimy splácely svoji podporu mezinárodním financím. Correova hrozba nezaplacením donutila mezinárodní finanční gangstery dluh snížit a odepsat 60%.

Washington také nenávidí Correu proto, že úspěšně snížil vysokou míru chudoby v Ekvádoru, čímž získal veřejnou podporu, která činí obtížným, aby ho mohl Washington svrhnout zevnitř.

A ještě jedním důvodem, proč Washington nenávidí Correu, je, že podnikl kroky proti nadnárodním ropným společnostem, drancujícím ropné zdroje Ekvádoru, a omezil objem zahraničních vkladů v bankách země, aby zablokoval Washingtonu schopnost destabilizovat finanční systém Ekvádoru.

Washington také nenávidí Correu za to, že mu odmítl obnovit nájem letecké základny v Mantě.

V podstatě Correa bojoval o převzetí kontroly nad ekvádorskou vládou, médii a národními zdroji z rukou Washingtonu a rukou malé bohaté elity napojené na Washington. Je to příběh Davida a Goliáše.

Jinými slovy, stejně jako Chavez ve Venezuele je ojedinělým zahraničním vůdcem, který zastupuje zájmy své země, místo zájmy Washingtonu.

Washington používá různé zkorumpované nevládní organizace a loutkové vlády v Kolumbii, jako zbraň proti Correovi a ekvádorské vládě. Mnozí věří, že je pouze otázkou času, než se Washingtonu podaří Correu zavraždit.

Američtí vlastenci, kteří cítí, že by měli být na straně „své“ vlády bez ohledu na fakta, by udělali dobře, kdyby si vzpomněli na to, co je skutečné vlastenectví. Přísaha zní bránit ústavu proti nepřátelům domácím a zahraničním. Bushův a Obamův režim dokázaly, že jsou nejhoršími nepřáteli ústavy. Není možné, aby skutečný vlastenec podporoval vládu, která likviduje ústavu. Spojené státy jsou ústavním zřízením. Naše země není Obamovým režimem, Bushovým režimem, nebo vládou někoho jiného, naše země je ústavním zřízením. Ústava je naše země.

Mimo závazků k vlastní zemi mají všichni lidé zodpovědnost k samotnému lidskému životu. Loutkové státy Washingtonu, jako země NATO, Japonsko a Kolumbie, tím, že poskytují krytí a podporu agresím Washingtonu, mu umožňují tlačit svět do třetí světové války.

Pokušení peněz Washingtonu snadno přemůže slabé charaktery, jako Tony Blair a David Cameron. Ale vlády zemí NATO a dalších přizpůsobivých států nejen, že podporou agresivních válek Washingtonu zaprodávají vlastní lidi, ale zaprodávají lidstvo. Arogance Washingtonu roste, jak Washington likviduje jednu zemi za druhou. Dříve nebo později Rusko a Čína pochopí, že oni sami jsou cílem, a nakreslí tvrdší čáry. Arogance Washingtonu zabrání, aby tyto linie rozpoznal, a konečná válka bude spuštěna.

Hegemonistický impuls Washingtonu tlačí svět ke zničení. Lidé světa by to měli pochopit a donutit své vlády, aby přestaly agrese Washingtonu umožňovat.