Tajný dokument Pentagonu potvrzuje, že USA plánovaly vznik ISIL a Islámského Státu již od roku 2012 jako nástroje ke svržení Assadova režimu v Sýrii!

16.06.2015 11:57

Tajný dokument Pentagonu potvrzuje, že USA plánovaly vznik ISIL a Islámského Státu již od roku 2012 jako nástroje ke svržení Assadova režimu v Sýrii!

 

Tajný dokument Pentagonu potvrzuje, že USA plánovaly vznik ISIL a Islámského Státu již od roku 2012 jako nástroje ke svržení Assadova režimu v Sýrii!

Píšeme o tom na AE News už velmi dlouho, nyní je to potvrzené i písemně odtajněným dokumentem amerického ministerstva obrany (Pentagonu) a DIA (Defense Intelligence Agency – Vojenská rozvědka USA). V dokumentu z roku 2012 je předpovězeno doslova do puntíku, co se stane v prostoru Sýrie a Iráku v nejbližší době, a co se opravdu nakonec stalo. Informaci přinesl Levant Report [1]. Dokument namísto toho, aby vykreslil možný vznik saláfistického hnutí a státu jako hrozbu pro region, vykresluje Islámský stát jako americký a obecně západní vojenský asset, tedy využitelný nástroj k odstranění režimu Bašára Assada v Sýrii. V dokumentu je s hrozivou přesností „předpovězeno“ vše, co se nakonec opravdu stalo.

dia-2012-syria-islamic-state1.jpg
Tajný dokument Pentagonu/DIA o vzniku ISIL / IS

Získaný dokument by měli dostat na stůl všichni politici v ČR i v Bruselu, aby konečně otevřeli politici oči. AE News již 10 měsíců v ČR burcuje veřejné činitele k akci, k rozhodnému stanovisku a odmítnutí amerického vlivu na evropské a potažmo české mezinárodní, politické, ekonomické a bezpečnostní zájmy. Není možné na jedné straně obviňovat AE News z proruské propagandy a na straně druhé tolerovat závažné důkazy o americké účelové destabilizaci regionů ve světě, které na našem serveru přinášíme.

Dovolil jsem si překlad dokumentu do češtiny, vybrán je pouze nejzajímavější úsek:

==================

Obecná situace (pozn. rok 2012):

A. Vnitřně, události nabírají jasný sektářský směr.

B. Saláfisté [sic], Muslimské bratrstvo a Al Kajda v Iráku (dále jen AQI) jsou hlavními silami povstání v Sýrii.

C. Západ, země zálivu a Turecko podporují tuto opozici; zatímco Rusko, Čína a Írán podporují režim (Assada).

3. (C) Al Kajda – Irák (AQI): … B. AQI podporoval syrskou opozice od začátku, jak ideologicky, tak i prostřednictvím médií

4.D. V západních provinciích Iráku v letech 2009 a 2010 byl vliv AQI na ústupu; Nicméně, po vzestupu povstání v Sýrii, náboženské a kmenové síly v regionech začaly sympatizovat se sektářským povstáním. Tato (sympatie) se projevovala o pátečních modlitbách, které nabádaly dobrovolníky na podporu sunnitů v Sýrii.

7. (c) Budoucí předpoklady krize:

A. Režim (B. Assada) přežije a bude mít kontrolu nad syrským územím.

B. Vývoj současných události povede k zástupné válce (proxy war): … opoziční síly se snaží ovládat východní oblasti (Hasaka a Der Zor) sousedícími ze západními iráckými provinciemi (Mosul a Anbar), kromě sousedních tureckých hranic. Západní země, státy v Perském zálivu a Turecko podporují tyto snahy. Tato hypotéza je nejpravděpodobnější v souladu s údaji z nedávných událostí, které pomohou připravit bezpečná útočiště v rámci mezinárodního krytí (v politickém smyslu), podobná těm, která se přihodila v Libyi, kdy Benghází bylo vybráno jako velitelství dočasné vlády.

8.c. Pokud dojde k rozuzlení situace, je zde možnost zřízení deklarované nebo nedeklarované saláfistické državy ve východní Sýrii (Hasaka a Der Zor), a to je přesně to, co síly (tzn. západní síly) podporující opozici chtějí, v zájmu izolace syrského režimu, což je považováno za strategickou překážku šíitské expanze (Irák a Írán)

8.D.1. … ISIL by také mohl deklarovat Islámský stát prostřednictvím své unie s jinými teroristickými organizacemi v Iráku a Sýrii, který vytvoří smrtelné nebezpečí ve vztahu ke sjednocení Iráku a ochraně svého území.

==================

Celý dokument ke stažení zde.

Není k tomu co dodat. USA nejen věděly, co se stane, že vznikne ISIL a Islámský stát, ale v dokumentu natvrdo přiznávají, že to je přesně to, co západní mocnosti a USA chtějí. A občan v EU je teď za co? Za vola? Debila? Je třeba opět vyjít do ulic, před americkou ambasádu a znovu demonstrovat. Možná by ale nebylo od věci tento dokument omlátit některým českým politikům o tváře, protože ten „západ“ v dokumentu, to jsme i my a mnozí čeští politici, kteří se tak moc přimlouvali v roce 2012 za vyzbrojení syrské „umírněné“ opozice.

A především by dokument měl být ukázán těm, kteří pořád opakují cosi o hrozbě Ruska a o tom, jak Američané pomáhají chránit mír ve světě. A zatím Američané za našimi zády v klidu destabilizují celý Blízký východ a sever Afriky, v důsledku čehož potom prchají statisíce běženců do Evropy. A co Američané rozdmýchají, to musí potom hasit Evropa, kapsy evropských daňových „soumarníků“ a musí se zavádět kvóty na přijímání běženců. Tohle je bezpečnostní riziko pro Evropu a celý svět. Čím dříve si to politici v EU uvědomí, tím lépe.

– VK –

Šéfredaktor AE News