Konečněpořádný návrh.

04.07.2013 23:46

 

Od roku 1950 byly nainvestovány, k začlenění romských spoluobčanůdo většinové společnosti, miliardy korun.

Bez viditelného efektu!
 

Romové jsou přestěhováváni do průmyslových oblastí, na sever naší zeměa to je špatné!

Řešení této situace ale existuje.Nabídnout Romům bydlení v Praze.

Praha je totiž to jediné vhodné místo k dokončení toho, co se nedaří,více jak 62 let. Praha může přispět ke konečnému vyřešení romské otázky. Pokud má být romský spoluobčan úspěšnězačleněn do majoritní společnosti, tak jediněv místě, kde je nejnižší nezaměstnanost(2-4%) a v místěs nejvyšší průměrnou mzdou(25-32 000 KČ). Kde mu může být Romům nabídnuta, dobře placená práce, možnost vzdělání a adekvátního bydlení.

A TO VŠE MŮŽE NABÍDNOUT JEDINĚ PRAHA.

Přestaňme romské spoluobčany urážet směšnými sociálními dávkami a umožněme jim řádněpracovat a vzdělávat se.

DEJTE ROMŮM PRÁCI, aby obzvláštěmladí romští spoluobčané, tolik dychtící po práci, získali pracovní návyky. Jedinětak jim můžeme pomoci. Praha je také region s dostatkem vzdělávacích a kulturních možností, středních a vysokých škol, kde není problém, ani se studiem při zaměstnání. V Praze žijí a pracují významní odborníci,na problematiku národnostních menšin, jako například: Michal Kocáb, Džamila Stehlíková a další odborníci nebo vládní zmocněnci, kteří jsou placeni za řešení v začleňování romských spoluobčanůdo většinové společnosti.

Kde jinde by mohli být Romům vytvořeny potřebné podmínky k začlenění do naší společnosti, než právěv Praze? Jen v Praze by pod dohledem senátorů, poslancůa celé vlády, kteří by se mohli Romům stát příkladem skromnosti a pracovitosti a kde by byla Romům zaručena i bezpečnost před útoky rasistů. V Praze žije i většina romských aktivistů(Veselý, Holomek, Giňa). Zajisté by rádi pomohli při začleňování Romůdo majoritní společnosti. Nabídli jim pomocnou ruku, dočasné ubytování a spousty užitečných rad.

Názor občana České republiky.