Konečně pořádný návrh !

12.10.2013 22:32

 

 

Od roku 1950 byly nainvestovány, k začlenění romských spoluobčanů do většinové společnosti, miliardy korun.

Bez viditelného efektu!

Romové jsou přestěhováváni do průmyslových oblastí, na sever naší země a to je špatné!

Řešení této situace ale existuje. Nabídnout Romům bydlení v Praze.

Praha je totiž to jediné vhodné místo k dokončení toho, co se nedaří,více jak 62 let. Praha může přispět ke konečnému vyřešení romské otázky. Pokud má být romský spoluobčan úspěšně začleněn do majoritní společnosti, tak jedině v místě, kde je nejnižší nezaměstnanost(2-4%) a v místě s nejvyšší průměrnou mzdou(2532 000 KČ). Kde mu může být Romům nabídnuta, dobře placená práce, možnost vzdělání a adekvátního bydlení.

A TO VŠE MŮŽE NABÍDNOUT JEDINĚ PRAHA.

Přestaňme romské spoluobčany urážet směšnými sociálními dávkami a umožněme jim řádně pracovat a vzdělávat se.

DEJTE ROMŮM PRÁCI, aby obzvláště mladí romští spoluobčané, tolik dychtící po práci, získali pracovní návyky. Jedině tak jim můžeme pomoci. Praha je také region s dostatkem vzdělávacích a kulturních možností, středních a vysokých škol, kde není problém, ani se studiem při zaměstnání. V Praze žijí a pracují významní odborníci,na problematiku národnostních menšin, jako například: Michal Kocáb, Džamila Stehlíková a další odborníci nebo vládní zmocněnci, kteří jsou placeni za řešení v začleňování romských spoluobčanů do většinové společnosti.

Kde jinde by mohli být Romům vytvořeny potřebné podmínky k začlenění do naší společnosti, než právě v Praze? Jen v Praze by pod dohledem senátorů, poslanců a celé vlády, kteří by se mohli Romům stát příkladem skromnosti a pracovitosti a kde by byla Romům zaručena i bezpečnost před útoky rasistů. V Praze žije i většina romských aktivistů (Veselý, Holomek, Giňa). Zajisté by rádi pomohli při začleňování Romů do majoritní společnosti. Nabídli jim pomocnou ruku, dočasné ubytování a spousty užitečných rad.

Názor občana České repibliky.