"Kdyby hloupost nadnášela,......"

14.06.2014 14:21

V pátek 13.6.2014 jsem se zúčastnila přednášky Doc. Ilony Švihlíkové v Ostravě. (Příští týden 20.6. bude T.G.M. v sukních přednášet v Opavě na Obchodní akademii v 17.00 hodin). Kromě skvělé přednášky na téma Participativní rozpočty, lokální ekonomiky, občanská participace, atp., probrali jsme v diskusi také dění na Ukrajině a související témata.

Mě však zaujal jeden z účastníků přednášky slovy: "Přišel jsem načerpat  Vaši pozitivní energii, paní Švihlíková". Ano! Uvědomila jsem si, že stejně jako dítě potřebuje nejvíc ze všeho cítit bezpečí vědomých rodičů (vědomí rodiče jsou pro dítě něco jako bohem vševědoucím - do určitého věku),tak se tato odvěká potřeba z nás s věkem nevytrácí. Doc. Ilona Švihlíková je skutečným T.G.M. v sukních, neboť rozlévá kolem sebe životodárné bezpečí pravdivých informací, které se nám nedostávají ani z tzv. veřejnoprávních médií.

Po přednášce jsem přijela do naší vesničky střediskové, hospoda hučela lidmi, nikdo se o nic jiného nezajímal, než kterak uživit největšího drogového dealera svou spotřebou alkoholu. Jak snadné je pro skvěle organizovanou politickou garnituru (abych nemusela použít slovo mafie) manipulovat nás pomocí drogy alkohol. Jak velmi snadné je HLOUPÉ A NEVĚDOMÉ OBČANY rozeštvat, vidíme v přímém přenosu na Ukrajině.

Necháváme se zastrašovat (vyhozením z práce, exekucemi, aj. státem posvěcenými způsoby) než abychom získávali informace, vzdělávali se, jak účinně s chobotnicí námi placenou!!!! skoncovat. Udržujeme tak vlastní nevědomostí politiky v klídku a jen lamentujeme, jak víc a víc nás za naše daně zotročují. 

Jó, kdyby hloupost nadnášela, vznášeli bychom se jako holubičky.

 

NESCHOPNÝ KRITIZUJE, SCHOPNÝ TVOŘÍ !

 

Gina