KDEPAK JSOU ?

11.01.2016 15:42

Klaus připravil důchodce o 333 miliard

 

Psal se rok 1993. Tehdejší ministr financí Václav Klaus – nynější prezident republiky (neblahé paměti) přišel na „geniální“ nápad.

Dlouho mu ležel v žaludku fakt, že existoval důchodový fond v celkové výši přes 330 miliard korun – tedy fond pro důchody lidí, kteří celý život pracovali a poctivě si tyto peníze ve státní kase nastřádali, aby na stará kolena měli z čeho žít.

To bychom neznali Klause, kdybychom si mysleli, že to nechá jen tak být. Kdepak!

Klaus tento důchodový fond zrušil spojením se státním rozpočem.        Peníze pro důchodce naráz – jako mávnutím kouzelným proutkem zmizely… A cesta k jejich vytunelování byla otevřena… Už tu byla rezerva pro různé pokoutníky-lobisty, hochštaplery, tuneláře, tedy budoucí miliardáře tuzemské i zahraniční provenience! (A také pro „nepřizpůsobivé…“)

Milí (nejen) důchodci

když se zahledíme na to, co se děje od doby hadrového puče, vidíme jen stálé zhoršování životních podmínek nás lidí – a naopak stálé zvýhodňování zbohatlické galérky. A vládnoucí pravicová chunta se už ani nesnaží mluvit o nějakém zlepšení, prostě jen útočí na levicová hnutí, zejména komunisty, „že prý za všechno mohou oni“. Přitom za minulého režimu sice nebylo nic moc, ale všichni lidé měli životní jistoty – prostě všem nám bylo nesrovnatelně lépe, i když jsme nebyli v KSČ! A všechno se pro běžné lidi stále zlepšovalo, zatímco teď se vše stále zhoršuje!

Vládní chunta si teď vzala na paškál důchodce a chce z nich vymačkat ještě to málo, co jim zbylo. Snižuje valorizaci důchodů, i když všechno se nehorázně zdražuje. Stejně dopadli i invalidé. Z původního měsíčního příspěvku 2 000.- teď na 3. stupeň invalidity dostávají postižení jen 800.- Kč, což je tedy hodně velké ožebračení…

Prý nejsou peníze… A KDE JE TĚCH 333 MILIARD, co z důchodového fondu ukradla Klauzova vláda v 90 letech ???

Chceme je zpátky! Nezajímá nás, že to oni a jejich kamarádíčkové z kapitálových kruhů rozkradli!

 

Chceme zpět důchodový fond, na který jsme celý život ukládali peníze! Ať se na něj složí ti, kteří ho rozkradli!

Neuvažujte o miliardách pro katolické flanďáky, kteří sami by měli splácet mnoho miliard za to, že po mnoho staletí diskriminovali, konfiskovali majetky a vraždili lidi!

Dejte tyto peníze do důchodového fondu a dalších fondů pro sociální účely!

Stejně vy a vaši velmi bohatí kamarádíčkové půjdete po volbách (nejlépe předčasných) do propadliště dějin!