Advokát Láska na síti: Teď se ukázalo, kdo je Nečas. Trouba, co skáče podle kmotrů

28.07.2013 18:58

Agrese, špína, pláč a ani špetka sebereflexe. Tak hodnotí reakci bývalého premiéra Petra Nečase na kauzu okolo bývalé šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové advokát Václav Láska. „Svým rozhovorem pro týdeník Reflex prozatím dosáhl vrcholu ve své agresi vůči orgánům činným v trestním řízení, a vůbec vůči všem, kteří mu ublížili. Myslím, že svým chováním po aféře dal konečně v plné šíři najevo, kým a čím je,“ napsal na svůj facebookový profil.

Advokát Láska na síti: Teď se ukázalo, kdo je Nečas. Trouba, co skáče podle kmotrů
Foto: red
Popisek: Václav Láska

Přestože se podle jeho soudu Nečas chová zdánlivě stejně jako ostatní politici vládní koalice, tedy plive ohnivé sliny, napadá, uráží a dožaduje se msty, jeho postavení a motivace jsou prý zcela jiné. „Nemám pochyb o tom, že za agresí Kuby, Bendy, Kalouska a řady dalších vůči orgánům činným v trestním řízení, je v první řadě touha zastavit a zmařit vyšetřování, které má rozkrýt skutečné vazby mezi kmotry a politiky. Které má rozkrýt skutečné zločiny,“ tvrdí advokát. Nečas však prý takové ambice nemá.

 

 

Láska svůj názor odůvodňuje tím, že expremiér nikdy nepatřil ke zlodějům. „Skoro si dovolím tvrdit, že co se týče páchání majetkové trestné činnosti, byl Petr Nečas společně s Vladimírem Špidlou skutečně asi nejslušnějšími premiéry této země,“ míní. Přestože Nečas se podle jeho názoru dopustil trestného činu podplácením Petra Tluchoře a dalších, v porovnání s ostatními politiky, jako je Václav Klaus, Stanislav Gross, Mirek Topolánek či Miloš Zeman, jde prý stále o slabou kávu. „Nečas tímto svým činem dal veřejnosti jasně najevo, že korupce se stala nedílnou součástí české společnosti, nelze bez ní fungovat a politici ji považují za legální součást svého života. Ovšem z hlediska reálného obohacení sebe sama, to byla slabota,“ dodává.

Slabý a zamilovaný muž bez osobnosti

Co však Nečas podle Lásky nezvládl a čím se v jeho očích údajně zcela odrovnal, byla právě jeho reakce po vypuknutí kauzy. „Slabý muž, bez osobnosti, pln hormonů ze své zamilovanosti a bez sklonů k páchání hospodářské trestné činnosti,“ hodnotí ho. A takový slaboch bez sebedůvěry, kterému někdo sáhne na jeho milou, se dle jeho slov jen schová na bezpečné místo a odtud nadává, uráží a pláče. „Sebereflexe? To člověk se slabou osobností neumí. Racionální zvážení toho, co se stalo? Toho zamilovaný člověk není schopen,“ soudí.

Vztah mezi kmotry a Nečasem podle advokáta nikdy nebyl vřelý. Dokonce celá rebelie Tluchoře a dalších možná prý byla akcí v režii kmotrů, kteří se mu chtěli pomstít, nebo mu dát najevo, kdo je pánem v této zemi. Poukázal na skutečnost, že policisté, kteří chtěli trestné činy kmotrů vyšetřovat, ale v první fázi Nečasovi ublížili. „A co udělá Petr Nečas? Svou agresí vůči orgánům činným v trestním řízení dál hraje do noty Kalouskům, Kubům, kmotrům a dalším, kteří velmi cíleně chtějí právě toto trestní stíhání zastavit. Prostě dál dělá troubu, který skáče přesně tak, jak si jeho nepřátelé přejí,“ uzavírá kriticky.

 

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 
autor: nem