JEDLÁ SODA  -  SODA BICARBONA - velmi dobrý pomocník pro zdraví

 

Jedlá soda je cenově dostupná a tak nám může posloužit v mnoha oblastech
života. A kromě toho, je bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Určitě ji máte v
domácnosti, ale příliš ji nevyužíváte. Zde je pár tipů, jak ji správně využít :



1. Pokud máte suchou pleť, přidejte kávovou lžičku (stačí půl lžičky) jedlé sody
do misky s teplou vodou. Oplachujte si s ní obličej.

2. 100 g sody přidáme do teplé vody před koupáním, změkčí tvrdou vodu a vaše
pleť bude jemnější.

3. Zmírnit bolest v nohou po náročném dni můžete přidáním 3 čajových lžiček
jedlé sody na 5 litrů vody.

*** Nebo silnější verze: 4 lžice jedlé sody na litr teplé vody na příliš
unavené nohy.

4. Použití jedlé sody namísto deodorantů (pokud zjistíte, že žádný
nepomáhá). Stačí se jen jakoby poprášit v podpaží .

5. Pokud se Vám potí nohy, dejte trochu jedlé sody do vašich bot. Boty po
návratu jednoduše vytřepejte. Před obutím nasypte novou sodu. Samozrejme když
si nebudete zouvat boty nikde jinde kromě domova. Do starých ponožek dejte
dvě lžíce sody a vložte do použitých bot na noc - pak nepáchnou.

6. Pokud Vás štípne hmyz (vosy, komáři, včely), naneste na pleť mírně vlhkou
sodu. Pomůže odstranit bolest a pálení. Pomáhá i při popálení kopřivami.

7. Odstranění zápachu z čalounění můžete dosáhnout, pokud posypete povrch
sodou a za několik hodin vše vysajete. Koberec také posypat sodou, nechat 15 min.
působit a vysát.

8. Jak se zbavit zápachu v ledničce? Nechejte talířek s 50 g sody v chladničce.
O několik dní později vysypejte do dřezu a pročistíte si výlevku. Na ucpanou
výlevku stačí 1 šálek jedlé sody, pak šálek horkého octa a litr vroucí vody.

9. Zelená zelenina, například hrách či fazolky, si udrží intenzivnější
barvu, pokud se do vody na vaření přidá trocha jedlé sody. Zelená zelenina
(brokolice, špenát atd.) si zachová přírodní barvu, pokud přidáte do vaření
jednu lžičku jedlé sody.

10. Zeleninu, ovoce i salát umyjete důkladně, když přidáte na litr vody jednu
až dvě čajové lžičky jedlé sody.

11. Pokud máte příliš kyselé ovoce, tento problém můžete odstranit přidáním
špetky sody na 1 kg ovoce.

12. Pokud chcete, aby se fazole a další luštěniny uvařily rychleji, přidejte
lžičku jedlé sody na 4 litry vody. Navíc pomáhá i proti nadýmání...

13. I zelí se rychleji uvaří a navíc se zachovají vitaminy - stačí, když
přidáte 1 lžičku jedlé sody.

14. Čaj i káva budou zvlášť voňavé, pokud přidáte špetku jedlé sody do šálku.

15. Pro neutralizaci kyselého povlaku a prevenci zubního kazu - vypláchněte
ústa po jídle lžičkou jedlé sody přidané do sklenice vody. Jako ústní voda
je výborná na afty. Do sodového roztoku jednou týdně ponořit na noc zubní
kartáčky (vydezinfikují se).

16. Soda jedlá se hodí při kombinaci s kyselými přísadami, jako je ocet či
citronová šťáva, ale i s jogurtem nebo podmáslím. Vyžaduje však přesné
dávkování. Pokud se přidá příliš velké množství, dostanou pokrmy nepříjemnou
příchuť!

17. Změkčí maso, naložené v lednici.

18. Pokud trošku sody přidáte do rajčatové omáčky, působí proti kyselinám.

19. Používá se i jako náhrada droždí.

20. Odstraní pach z ryb na rukou. Odstraňuje i pach z myčky nádobí (mezi 2
cykly posypejte dno).

21. Do čisticího prostředku na mytí nádobí přidejte 2 lžíce jedlé sody, lépe
nádobí umyjí a dostane pěkný lesk.

22. Čistí kuchyňskou desku i ledničku a mikrovlnku. Na vlhký kuchyňský
hadřík nasypte trošku sody a otírejte s ní. Nasypte trochu sody na špinavý
sporák a snadněji se umyje.

23. Z porcelánu odstraňuje skvrny od kávy a čaje, čistí termosku, houbičky a
utěrky na nádobí. (Do 1/2 l vody 2 lžíce sody a jen několik kapek jaru)

25. Čistí připálené hrnce. 5 lžic sody dejte do vody, povařte a nechejte
odstát.

26. Do misky dejte v poměru 1:1 jedlou sodu a sůl do koupele a dejte na
nádržku WC ..

27. Jednou za měsíc dejte do nádržky na WC půl balíčku jedlé sody, nechte
celou noc působit a ráno spláchněte.

28. Odstraní zatuchlý vzduch např. v chatě - do ponožky 3-4 lžíce sody a
zavěsit do prostoru.

29. Leští stříbrné a zlaté šperky (ne perly), také mramor.

30. Čistí očazené cihly z krbu i zahradní gril.

31. Vmasírovat do vlasů hrst sody - proti lupům.

32. 1/2 šálku jedlé sody přidané do pracího prášku vybělí prádlo.

33. Mnohé skvrny zmizí, když na ně dáme 4 lžíce sody a 1/4 šálku teplé vody.

34. Odmrazuje chodníky.

35. Likviduje plevel mezi prasklinami v chodnících.

36. Udržuje zásaditou vodu v bazénu.

*

A něco i z medicíny:

Následující recept zveřejnl neuropat Dr.Murphy, který tvrdí, že mu ještě na
rakovinu nezemřel žádný pacient.

Doktor Murphy uvádí: Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké
vysvětlení:

Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně.

Doporučil jsem to jednomu svému klientovi s bolestmi břicha, kde měl už
metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení
této receptury je, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je
člověku přirozené ( zdravý člověk má mít pH 7,3 – 7,5). Rakovina se rozvijí jen
v kyselém prostředí organismu ( pod pH 6 ). Kyselost = nemoce!!!

Soda je zásada a s pomocí cukru ( rakovinové buňky konzumují 18x více cukru
než zdravé ) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě
už léčí efektivně rakovinu pomocí jedlé sody.

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit 
(např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku
na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne.
Na počátku může být užíváno častěji, např. 3x denně jedna čajová lžička.
Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, a to dlouhodobě preventivně.

Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový
sirup může být (dočasně) nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak
žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.