Par náhodiček po volbách

25.11.2013 20:43

Byly nebyly v České zemi (předčasné) volby. Do voleb bylo třeba držet dekorum a pár lidí umlčet, po volbách, když už bylo zaděláno, je to jedno.

1) Rath byl puštěn krátce po volbách. Zřejmě by nemlčel a ohrozil výsledek voleb. Po volbách už je to jedno, lidé už odvolili a dál nemají vliv na politiky.

2) Po volbách Česká národní banka začala prudce devalvovat českou měnu. Udělat to před volbami, mnoho lidí nejspíše volí jinak, Proto se čekalo. (Zajímá je náhodná shoda s tím, že oslabení koruny šlo po nákupu O2 Kellnerem. Další zajímavá náhoda byla, že to proběhlo po skončení úpisu Kalouskových dluhopisů. Kdyby to ČNB udělala dříve, asi by české státní dluhopisy nikdo nekoupil.)

3) Problémy s rozhodováním o tunelu Blanka se také začaly prezentovat až po volbách.

4) Aukce kmitočtů pro mobily, která měla přivést dalšího operátora a zlevnit mobilní volání, se odložila až po volbách, a pak dopadla podle očekávání posílením oligopolu; žádné zlevnění se tedy nekoná.

5) Policie zasáhla v growshopech, proč až po volbách? Před volbami by to zřejmě řadu lidí naštvalo a rozhodovali by se jinak. (A že by si to Ivan Langer vyřizoval s konkurencí?)

6) Dozvěděli jsme se, že bič na fotovoltaiku a na jejich nemravně vysoké zisky se začíná rušit. Až po volbách. Tedy zpětné 26 % zdanění velmi vysokých tržeb získaných na základě povinné platby nás všech, začínají soudy rušit.

7) Homosexuálové podali žalobu na český stát, že nemohou adoptovat děti. Je těžké neuvěřit propojení homosexuálů s vysokými vrstvami politiky.

 


Odkaz na članek najdete zde: https://www.zvedavec.org/komentare_5749.htm

 

Miloslav Ponkrác (25.11.2013)