O post člena Rady ČT usiluje i Jaromír Talíř. Je členem sudetoněmeckého landsmanšaftu?

04.03.2014 21:16

Z médii jsme se o něm dozvěděli, že byl význačným politikem KDU-ČSL. Ve vládě po určitou dobu zastával funkci ministra kultury. Byl oblíbeným ministrem. Zvláště církve, samozřejmě především ta katolická, se jej považovaly. Zlí jazykové tehdy tvrdily, že z ministerstva udělal církevní samoobsluhu. Dnes je šéfem poradců Daniela Hermana (KDU-ČSL), současného ministra kultury. Zřejmě mu radí, jak to má dělat ke spokojenosti českých svatých otců.

Noviny píší, že když ing. J. Talíř se dostane do Rady ČT, je připraven rezignovat na svou poradenskou činnost. Jak chvályhodné!

Média mají nás informovat včasně, objektivně a plně. Posuďte sami, zda to v případě pana ing. Talíře udělala? Nedozvěděli jsme se o něm jednu z podstatných informací, a to že již několik roků stál v čele tzv. Sdružení Ackermann-Gemeinde (SAG), jež je dceřinou společností mnichovské Ackermann-Gemeinde. A to nejlepší na konec. Mnichovská Ackermann-Gemeinde je jednou ze základních složek sudetoněmeckého landsmanšaftu, jehož členem, sice uvedeně zprostředkovaně, ale přece je tak i ing. J. Talíř. Od 23.2 2014 je místopředsedou SAG. Jeho novým předsedou, na funkční období 2014 až 2017 je Daniel Herman.

Takže do Rady ČT by měl přijít člen sudetoněmeckého landsmanšaftu? Považujete to za správné? Považujete za správné, že ing. J. Talíř zastává funkci šéfporadce ministra D. Hermana a přitom vykonává i funkci místopředsedy SAG?

Domnívám se, že další informační bombou je fakt, že pan Daniel Herman, současný předseda SAG, tedy zprostředkované také člen sudetoněmeckého landsmanšaftu, je současně ministrem kultury ve vládě ČR. Co tomu říkáte, vážení přátelé? Proč si myslíte, že tuto důležitou informaci nám „naše“ média neposkytla? Že by jen nedopatřením? Nebo že některé věci by obyčejný český člověk přece jen neměl raději vědět? Můžeme to tak nechat bez dalšího?