Lukša (TOP 09): Vláda v pohybu

18.08.2015 13:05

Dá se říct, že nejen počasí nám připravilo horké léto.

Lukša (TOP 09):  Vláda v pohybu
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša (TOP 09)

A ani s nadcházejícím podzimem v politice „horka“ patrně neubude. Premiér sedí na notně rozhoupané židli. Uvidíme, zda rovnováhu udrží. Právě Sobotka býval jedním z nejhlasitějších kritiků afér Nečasovy vlády a jak je vidět, ani jeho vládě se aféry v současné době nevyhýbají. Jen namátkou si můžeme připomenout kauzu pražských stavebních předpisů, prodej 42 000 bývalých bytů OKD, hezký vládní dárek společnosti Asental Land Zdeňka Bakaly v podobě 200 milionů, výměnu lídrů na hejtmany v rámci ČSSD a samozřejmě dodržování bezpečnostních předpisů Unipetrolu, a. s., kde výbuch ohrozil zaměstnance i občany okolních měst a obcí.

Ani případná výměna primátorky Prahy není zanedbatelným krokem na politickém nebi. A v neposlední řadě kauza České pošty. Jen mi jaksi připadá, že v tom fofru politických kauz nezbývá naší vládě čas na řešení skutečných problémů, které v současné době zajímají občany naší republiky.

Mediální svět se pro některé politiky stává pomyslným ringem a občané stále více ztrácejí důvěru v politické strany a jejich představitele. A tak není divu, že lidé hledají náhradu v nově vzniklých uskupeních, která se chystají vkročit na cestu politiky právě v případě krajských voleb. Můžeme předpokládat, že se jich vytvoří hodně. Budou méně či více úspěšná. Jen bych si přál, aby se v nich našli lidé, kterým opravdu půjde o tuto republiku a občany, nejen o prospěch a byznys výhodný pro ně samotné.