Podle Slávka Popelky, o kterém ParlamentníListy.cz v minulosti již mnohokrát psaly v souvislosti s jeho protivládními aktivitami (zejména s Holešovskou výzvou), je třeba udělat další kroky. To, že skončila vláda Petra Nečase, proti které byly jeho protestní snahy především namířeny, nestačí.

„Poté, co se do vlády dostala v loňském roce strana LIDEM, kterou nikdo nevolil, tato vláda neměla mandát k tomu, aby o čemkoli rozhodovala. A i když to dělala a schvalovaly se pod jejím vedením velmi důležité zákony, je třeba to připomenout, a ty zákony anulovat. Chystám v tomto ohledu na bývalou vládu trestní oznámení,“ prozradil Slávek Popelka ParlamentnímListům.cz. Jak zdůraznil, tato aktivita je však ryze jeho osobní snahou, přesto doufá, že se tím někdo bude zabývat.

 

Ani proti církevním restitucím nebojuje Popelka sám 

Co se týká církevních restitucí, ani v odporu proti nim není Popelka osamělým hráčem. Proti vrácení majetku církví bojuje celá řada občanských iniciativ, bojovala taktéž politická opozice (KSČM a ČSSD), ze jmen bojovníků stojí za zmínku zcela určitě spisovatelka Lenka Procházková.

 

Jak se tedy zdá, snaha Slávka Popelky a podání trestního oznámení na nezákonnost rozhodování vlády Nečase zřejmě příliš naději na úspěch nemá. V každém případě si však může Popelka připsat další bod ve svých aktivitách proti režimu a systému. I když ne všechny byly úspěšné, vyjma startu Holešovské výzvy, jméno Slávka Popelky vstoupilo díky nim do povědomí široké veřejnosti. Nebylo proto příliš velkým překvapením, když tento bojovník za změnu oznámil v loňském roce dokonce kandidaturu na prezidenta v první přímé volbě. Nakonec do ní však nevstoupil – prý pro nedostatek finančních prostředků, které by nutně vyžadovala volební kampaň.