Boj o osud země? Jen o udržení se v sedle, vysmívá se historička Schwarzenbergovi

22.09.2013 16:44

22. 9. 2013 16:23

S blížícími se volbami se jednotlivé politické strany předhání, kdo vymyslí poutavější a originálnější slogan. Jeden z dílny TOP 09 zní: „Autoritářský režim, nebo vláda autorit?" Podle názoru historičky Veroniky Sušové-Salminen by však měl znít buď „Kde jsou milióny z Drábkových reforem?" nebo „Kde jsou evropské dotace?" Se svým kritickým postojem k této partaji se svěřila serveru Britskélisty.cz.

Boj o osud země? Jen o udržení se v sedle, vysmívá se historička Schwarzenbergovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

TOP 09 dle Sušové-Salminen nechce spoléhat na politická témata, a proto nabízí emotivní téma kolektivního charakteru. Za ním se ale dle jejích slov skrývají stále ti samí politici, kteří odsouhlasili nespravedlivé daně, které privilegují bohaté a zvyšují přenášení finanční odpovědnosti na jednotlivé občany bez ohledu na to, že ti na to nemají finanční sílu.

  •  

„Voliči, zapomeň na všechno, hlavně na to, že nic neumíme (maximálně tak odklánět peníze ze státních penězovodů) a zvol nás znova, protože ‚jde o vyšší principy‘, boj se ‚zlem‘ a zásadním nebezpečím naší demokracie - levicí u moci a výměně u vlády,“ překládá si po svém historička předvolební výroky představitelů TOP 09.

 

Karel Schwarzenberg

  • TOP 09
  • Do voleb s úsměvem
 

Za všechny zmínila jeden z úst předsedy této strany Karla Schwarzenberga: „Jde o osud této krásné země.“ „Jako by stál na pomyslné hradbě proti návalu Turků jako jeho předci v císařských službách,“ podotkla ironicky Sušová-Salminen. Prý si ale spletl dobu. „O nic tak zásadního nejde. Jen další volby klepou na dveře a někteří politici se zoufale snaží udržet v sedle,“ dodala.