Bezedná hloupost Němcové. Hájek je zhnusen prohlášením političky

10.08.2013 16:36

Bývalý vicekancléř prezidenta Petr Hájek má jasno – ODS směřuje k sebevraždě. A povede ji Miroslava Němcová, která podle Hájka vyniká tím, že si nikdy nic nemyslí.

Bezedná hloupost Němcové. Hájek je zhnusen prohlášením političky

Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Miroslava Němcová se svěřila: Prý si pustila svou oblíbenou píseň Most přes rozbouřené vody a Boxera od Simona a Garfunkela – a to rozhodlo. Půjde a postaví se do toho ringu. Václava Klause k tomu nepotřebuje. I když nevylučuje, že třeba po volbách by se hodil každý, kdo tak trochu přemýšlí pravicově. Asi jako ona,“ píše Petr Hájek na svém webu Protiproud.cz.

„Tento strašlivý kýč skutečně pustila do světa. Nejhorší na něm není ta bezedná hloupost. Dokonce ani to, že signalizuje úplnou ztrátu kontroly, když takovou kalendářovou historku řekne novinářům. To nejhorší je, že je to asi pravda. Právě tak se to nejspíš stalo. Právě tak současná největší ‚hvězda‘ ve vedení ODS přemýšlí. A říká to veřejně, protože je přece ‚upřímná‘,“ dodává bývalý hradní vicekancléř.

Podle něj jsou slova Miroslavy Němcové srozumitelná. I naposledy v prezidentské volbě ODS ukázala, jak umí bez mrknutí oka prohrávat. Stejně prý jako „havlisté“.

 

„Miroslava Němcová – při vší úctě k její nekonfliktní povaze, která ji vynesla až na post předsedkyně sněmovny – k nim dokonale patří. Její jedinou devizou v politice vždy bylo, že si naprosto nic nemyslí. Že nemá – a proto nemusí riskovat – žádný vlastní názor. V tomto smyslu je tak dokonalým vyjádřením stavu současné ODS,“ míní Hájek.

„ODS úplně zapomněla proč, k čemu a proti čemu vznikla. Proč jí lidé věřili – a volili. Už se zabývá jen sebou a svým obrazem v mediálním ‚zrcadle‘. Zoufale lomí každodenně rukama nad tím, co zase o ní kdo napíše či odvysílá,“ dodává ve svém článku.